Cultura

Cultura

Aldespy-Publicaciones

Aldespy-Publicaciones

5/27/2016

VITIS-PICAPOLL La primera cervesa de Picapoll

Oller del Mas i cervesa Guineu treuen al mercat la primera cervesa de picapoll
 



Les bagenques Oller del Mas i Guineu han creat la primera cervesa de picapoll del mercat. La cervesa Vitis Picapoll sorgeix de la col·laboració de la Guineu (productors de cervesa artesana) i Oller del Mas (celler de la DO Pla de Bages) amb la idea de crear un producte únic, de territori i amb la singularitat d'una varietat de raïm autòctona recuperada per l'Oller del Mas, la picapoll negre. El resultat ha estat un producte que reforça la identitat del nostre territori i fa palesa la voluntat d'Oller del Mas per treballar en productes on tot allò local i autòcton en sigui el protagonista. 



La Vitis Picapoll és una cervesa genuïna que respecta al màxim l'essència de la varietat d'aromes frescos i notes afruitades. Amb un 20% de most de picapoll negre vinificat com a blanc de noirs, la cervesa es caracteritza per una acidesa lleugerament marcada que la fa molt refrescant i aromàtica. Amb 6 graus alcohòlics i un pas en boca elegant i lleuger ha tingut molt bona acceptació al mercat.



S'ha fet una producció molt limitada que es va presentar en el marc de la Fira Alimentària el passat mes d'abril. Oller del Mas no descarta en un futur pròxim experimentar amb altres varietats de raïm autòctones i buscar nous productes i noves tècniques d'elaboració.   

No hay comentarios:

Publicar un comentario